Sinds Tim Kool al als klein jongetje op Taekwon-do zat wilde hij een eigen sportschool. Dit gebeurde dan ook eindelijk op 1 februari 2007. Sportschool Tim Kool werd mede door Corine Kool, Lydia Post, Lucinda Krempel, de familie Wildschut en door Cleem en Cocky Kool opgericht. Het doel van de sportschool is om uit te groeien tot Nederlands beste, gezelligste, grootste en bekendste Taekwon-do school. In het begin alleen met Taekwon-do en later ook met andere sporten.

Een half jaar nadat Sportschool Tim Kool was opgericht kwam Rory de Vries uit Schiedam meetrainen. Hij traint in Schiedam o.l.v. een bekende in de Taekwon-do wereld; Fred Ton. Het duurde niet erg lang voordat Rory ook een leraar werd bij de sportschool. Zijn kennis maakte de sportschool nog meer all-round.

Na twee jaar een Taekwon-do school in Delft te hebben gerund, was het tijd voor iets nieuws. Sportschool Tim Kool Pijnacker is in oktober 2009 ‘geboren’. Een sportschool kan natuurlijk niet zonder aanspreekpunt. Zo werd Lydia Post “chef” Pijnacker.

Lydia kwam ook op het idee om een ‘toernooitje’ te gaan organiseren. Dit ‘toernooitje’ heet de Holland Cup en is direct het op 1 na grootste toernooi van Nederland geworden. Nog nooit zijn er zoveel complimenten verkregen over de organisatie en de aankleding van een toernooi. De Holland Cup is geen eenmalige actie van Sportschool Tim Kool. Het is de bedoeling dat het toernooi elk jaar nog beter, drukker en mooier wordt. Zo was de Holland Cup in 2011 al het grootste toernooi van Nederland en ook zeker het beste georganiseerd.

in 2010 is Cleem Kool hard bezig geweest met iets speciaals. Iets wat geen enkele andere sportschool heeft; een eigen merknaam. Dit is gerealiseerd en op de Holland Cup was de grote tentoonstelling van het merk ‘Tim Kool’. Deze lijn bestaat uit: handschoenen, voetbeschermers en scheenbeschermers. Later zal de lijn worden uitgebreid. Als deze spullen zijn op www.sportartikelen-timkool.nl te koop. Dit is de webshop van Sportschool Tim Kool. De geschiedenis van Sportschool Tim Kool houdt hier zeker niet op en zal nog zeker binnenkort geüpdate worden.